NEEM CONTACT OP
Nordic Burger 023 2

Niets is zo lekker als een sappige burger.  Goed nieuws voor restauranthouders en chefs: burgers zijn razend populair. Dus, ga aan de slag en ontdek waarom ook jij je burgers moet boosten.

Laat je creativiteit de vrije loop en maak de meest verrukkelijke burgers die je gasten ooit hebben geproefd!

 

5 burger boost ideeën

#1 Burgers zijn big business

Wist je dat 84% van de consumenten een burger kiest als favoriete out-of-home snack? Dit betekent dat het opnemen van burgers op het menu de perfecte manier is om nieuwe gasten aan te trekken, en ze te laten terugkomen voor meer.

Het is moeilijk te geloven, maar er zijn nog steeds restaurants die geen burger op hun menu hebben staan. Dat is jammer, want uit onderzoek blijkt dat maar liefst 81%* van de restaurantgasten een burger bestelt als deze op het menu staat.

Dus als je jouw menukaart gaat vernieuwen, waarom zou je dan niet wat meer burgers toevoegen? En hier is een geheim: hoe meer opties je biedt, hoe groter de kans dat klanten voor een hamburger kiezen.

Om je te inspireren, kun je kiezen voor een klassieke hamburger, een vegetarische optie, een luxe gourmet burger met truffelmayonaise en paddenstoelen, of zelfs een fusion burger met Aziatische smaken. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Vandemoortele Operator Handling Perparing Burger 239

#2 Gourmetburgers zijn snel bereid

Je restaurant zit bomvol en er lijkt geen einde te komen aan de stroom van gasten. Maar maak je geen zorgen, wij staan klaar om je te helpen. In tegenstelling tot wat je misschien denkt, kost het maken van een gourmetburger net zoveel tijd als het maken van een klassieke hamburger.

En dat betekent dat je dezelfde tijd kunt besteden aan het maken van een gerecht dat meer inkomsten genereert (zie punt #3). Met zoveel mogelijkheden om je creativiteit als chef te tonen, is het tijd om actie te ondernemen. Dus waarom zou je nog twijfelen?

Laat je inspireren en creëer de meest verrukkelijke gourmetburgers die jouw gasten ooit hebben geproefd. En met de juiste aanpak, kun je hetzelfde hoge niveau van kwaliteit bieden zonder in te boeten op snelheid.

Vdm Fs Burger Solution Picture

#3 Gourmetburgers zijn gemakkelijk te maken

“Een burger kan ik maken, maar een gourmetburger? Dat klinkt als te complex voor onze keuken.” Klinkt bekend? Weg met deze negatieve gedachten. Natuurlijk ben jij samen met jouw team in staat om een heerlijke gourmetburger te maken. Hiervoor hoef je zeker geen Michelin ster te hebben. Start met het denken buiten het klassieke ‘hamburgerkader’.

Wist je dat meer dan 72%* van de restaurantgasten de voorkeur geeft aan een burger met een twist? Burgers met seizoensproducten staan hoog op het wensenlijstje van je klanten: 58,5%* zou ze graag op je menu zien.

Burgers met lokale ingrediënten scoren ook hoog, 47,6% van de klanten zou ze proberen. En als je écht wilt opvallen, kan je altijd een ‘smashed burger’ serveren. Meer dan 1 op de 4 gasten is er dol op, dus het is een echte aanrader om te proberen!

Vdm Fs Burger Solution Picture (2)

#4 Je gasten betalen graag meer kwaliteit

Wil je dat gasten blijven terugkomen naar jouw restaurant? Dan is variatie is het geheime ingrediënt! Maak het burgeraanbod op je kaart zo uitgebreid dat ze er nooit genoeg van krijgen en ze bereid zijn om meer te betalen voor jouw gerechten.

Maar hoe bereik je dat? Het begint bij de bijgerechten! Bijgerechten zijn vaak de onderschatte helden van de maaltijd en kunnen een burger maken of kraken. Als de burger er perfect uitziet, maar het bijgerecht niet uitdagend genoeg is, dan zal je gast waarschijnlijk een ander gerecht kiezen en loop je mogelijk winst mis.

Onderzoek* toont dat knapperige frietjes, gezonde zoete aardappelfrietjes, een goed samengestelde salade, nieuwe krielaardappeltjes of superzachte aardappelsoesjes de meest favoriete bijgerechten zijn. Maar vergeet niet dat je met het kruiden van bijgerechten het verschil kunt maken! Denk aan partjes zoete aardappel met een vleugje paprika, za’atar om je zoete aardappelfrietjes extra pit te geven, of een perfecte vinaigrette voor je wilde kruidensalade. Zo maak je jouw gerechten onweerstaanbaar!

Snacks Voor Fastfoodexperten

#5 Er is een burger voor iedereen

Ben jij op zoek naar een gerecht waar bijna iedereen van houdt? Dan is de smakelijke, sappige burger de perfecte keuze. Het is een allemansvriend en gemakkelijk te bereiden, ongeacht de grootte van je zaak. Maar wat nog belangrijker is voor professionele restauranthouders zoals jij, is dat burgers een winstgevende keuze zijn als je de juiste recepten en ingrediënten kiest.

Burgers zijn er voor iedereen. Kies voor de klassieke burger voor wie van traditie houdt, de veganburger voor de milieubewuste gast, of de gezonde burger voor wie op de lijn wil letten. Ga voor visburgers als je eens iets heel anders wil, of serveer een exotische burger voor de avontuurlijke gast.

Breng variatie in je menu en trek een gemengd gezelschap aan. Want burgers brengen mensen samen en zorgen voor een gezellige sfeer aan tafel. Kies dus voor burgers op je menu en maak van je restaurant een plek waar iedereen graag terugkomt.

Een artikel van: Vandemoortele professional

Bron: BUFFL x darwin, Burger eating habits (n=300), 7 november 2022