NEEM CONTACT OP

Als groothandel horeca -en fastfood producten zijn wij steeds op de hoogte van de foodtrends voor het komende jaar. Ook voor 2023 is er al een flinke lijst uitgebracht met de nieuwste trends. Wij zetten de populairste voorspellingen voor je op een rijtje.

Pittig Food

Trend 1: Pittig

Smaak, smaak, smaak is waar het om draait, komend jaar. We willen omver geblazen worden door pittige pepers, natuurgeweld door indrukwekkende kruiden. Suiker en zout verdwijnen.

Vegan Food

Trend 2: Go vegan!

Vlees wordt duurder, de vleesvervangers steeds geavanceerder. Klassiekers als foie gras, kalfszwezerik en pekingeend worden totaal geveganiseerd. Een staaltje toptechniek van de producenten maakt zelfs het vlezigste vlees overbodig. Smaakvolle vegetarische en veganistische gerechten op de menukaart zien we ook steeds meer in mainstreamconcepten en grote ketens.

Chaos Cooking

Trend 3: Chaos coocking.

Vergeet fusion-cooking, chaos cooking is de nieuwe trend. Dit is de keuken waarbij chefs van uiteenlopende oorspronkelijke etniciteiten – van wie verwacht wordt dat zij gerechten koken uit de rijke cultuur van hun (voor)ouders – met verve en lef de meest waanzinnige combinaties maken. Ongeremd lijkt het codewoord. Ravioli met cheeseburger-vulling, pepperoni pizza-dumplings, tostadas met sashimi; als het maar lekker is, mag alles.

Croque Premium

Trend 4: Croque Premium

De croque is bezig met premiumization! Anders dan voorheen wordt al lang niet meer gewerkt met dunne plakken wit brood. Vaak wordt tegenwoordig smaakvol robuust en donkerder brood gebruikt, regelmatig ook zuurdesem. De klassieker ham en kaas maakt plaats voor unieke combinaties! Denk aan croque Mexico met chicken tinga, jalapeños, kaas en avocado.

Fermentatie

Trend 5: Fermentatie

In fine dining-restaurants is fermentatie als kooktechniek allang geaccepteerd om gerechten diepte, umami en zuren mee te geven. Ook bij laagdrempelige zaken zie je steeds meer gefermenteerde gerechten verschijnen. Vele groenten krijgen een meer karakteristieke smaak. Ook kunnen we op deze manier voedselverspilling tegengaan. Zo kan je restjes van groenten fermenteren en maanden lang bewaren