NEEM CONTACT OP
tripAdvisor tips

Laat jij je soms leiden door de sterretjes op Tripadvisor? Je bent niet alleen. 93% van alle consumenten leest online reviews. 82 procent zegt zelfs dat een review hen uiteindelijk overtuigt om iets te kopen of ergens te gaan eten. Wil jij jouw reviews ook verbeteren? Wij helpen je op weg met deze 6 tips.

Pelle Martin Jrwk0osysqy Unsplash 2

#1 Maak het makkelijker om een review te geven

Niet elke gast denkt eraan om een review achter te laten. Moedig hen aan via een mail of een kaartje na het bezoek. Je kan ook iets in ruil aanbieden, bijvoorbeeld een gratis drankje bij het volgende bezoek in ruil voor een review. Zo heb je meteen ook een nieuwe reservering ‘in the pocket’.

Austin Distel 2vcqh34pqws Unsplash 2

#2 Zorg voor recente reviews

De meeste gasten bekijken enkel de reviews van de afgelopen weken. Maar ook Tripadvisor zelf kijkt daarnaar. Hoe meer recente reviews, hoe hoger je in de ranking belandt.

Man Eating Burger

#3 Reageer op reviews

Een kleine ‘dankjewel’ is vaak voldoende bij positieve reviews. Jouw reactie laat potentiële gasten weten dat je hun feedback waardeert. Vergeet ook zeker de negatieve reviews niet, maar gooi geen olie op het vuur. Bied excuses aan en probeer via privéberichten een oplossing te bieden.

ontbijt koffiebar

#4 Luister naar je gasten

Uit de reviews kun je veel leren. Wat zijn je sterke kanten? Is dat het personeel, de sfeer, het eten? Jouw ontbijtbuffet? Gebruik het in je voordeel en verleg je focus daarop. Luister ook goed naar negatieve reviews want als je daar stappen zet, behaal je meteen winst.

positieve reviews

#5 Gebruik positieve reviews als marketing

Positieve reviews trekken potentiële gasten over de streep. Gebruik deze dus als marketing. Deel ze op sociale media, gebruik ze op je website of druk ze op je menukaart.

6 tips om je trip advisor score te verhogen

#6 Installeer de TripAdvisor widget op je website

Laat je gasten weten dat je op TripAdvisor zit door de gratis widget op je website te zetten.

Bron: La Lorraine website