Typisch dun, ongerezen Libanees platbrood. Geïnspireerd op het authentieke Arabische recept van tarwebloem in combinatie met ingrediënten zoals sojabloem, rodebietenpuree of gerstemoutbloem. Steeds op steen gebakken voor het beste resultaat.
Met forel en mierikswortel
LEBANESE FLAT BREAD BEETROOT met gerookte forel, mierikswortel, roomkaas, rucola, wortel, selder en rode biet.
INGREDIËNTEN
- LEBANESE FLAT BREAD BEETROOT
- Roomkaas natuur (type Philadelphia of andere zachte roomkaas)
- Mierikswortelpasta
- Gerookte forelfilet
- Wortel, in julienne gesneden
- Rode biet, voorgekookt en in plakjes
- Selder, in kleine stukjes
- Rucola
METHODE
- Meng de roomkaas met de mierikswortelpasta. Breng op smaak met peper.
- Verdeel het mengsel over het Libanese platbrood.
- Beleg met de gerookte forelfilet, wortelen en selder.
- Bedek met de rucola en rol op.
Chips & dips
INGREDIËNTEN
- LEBANESE FLAT BREAD WHITE
- Olijfolie
- Za’atar
- Midden-Oosterse kruiden- en specerijenmix
- Hummus
- Falafel
- Edamamebonen
- Pitavlees (rund of lam)
- Feta
- Olijven
- Granaatappel
METHODE
Voor de chips & dips:
- Bestrijk het platbrood met olijfolie, bak elke kant 1 minuut onder de grill (of contactgrill) en bestrooi met za’atar?
Voor het pizza-achtige Libanese platbrood:
- Bak met de Midden-Oosterse kruiden- en specerijenmix en za’atar
- Bedek met hummus.
- Voeg extra ingrediënten toe, zoals falafel, edamamebonen, pitavlees van rund of lam, feta, olijven of granaatappelpitten. Of extra rauwe groentjes.
Vietnamese carpaccio
LEBANESE FLAT BREAD WHITE met carpaccio van Galloway-rund, sjalot, munt, basilicum, chilipeper en geroosterde pinda’s.
INGREDIËNTEN
- LEBANESE FLAT BREAD WHITE
- Carpacccio van Galloway-rund
- Sjalot
- Verse muntblaadjes, in julienne gesneden
- Verse basilicumblaadjes, in julienne gesneden
- Rode chilipeper
- Pinda’s, geroosterd en geplet
METHODE
- Besprenkel het platbrood met wat olijfolie en gril heel kort (30 seconden).
- Beleg met de rundercarpaccio en vervolgens de sjalot, munt, basilicum, chilipeper en gemalen pinda’s.
- Serveer met wat extra vierge olijfolie en grof zeezout ernaast.
Als Turkse pizza
LEBANESE FLAT BREAD WHOLEMEAL met gebakken kalfsgehakt, rodewijnazijn en oestersaus, ijsbergsla, rode ui en komkommer, besprenkeld met vadouvan-mayonaise.
INGREDIËNTEN
- LEBANESE FLAT BREAD WHOLEMEAL
- met gebakken kalfsgehakt, afgeblust met rodewijnazijn, oestersaus en een scheutje citroensap. (Beleg het platbrood met het vlees, rol op en bak 1 minuut op 190°C.)
- Ijsbergsla, rode ui en komkommer.
- Mayonaise met vadouvan-specerijen.
METHODE
- Bak het gehakt zachtjes in olijfolie, blus af met rodewijnazijn, voeg de oestersaus toe en breng op smaak met citroensap.
- Besmeer het platbrood met het mengsel en bak 1 minuut af op 190°C.
- Voeg de fijngesneden ijsbergsla, rode ui en komkommer toe.
- Besprenkel met vadouvan-mayonaise.
- Rol in aluminiumfolie.
Bron: Panesco.com